Full Width CSS

Recent

Label

Author

Στείλε το e-mail σου για να ενημερώνεσαι για όλες τις νέες ευκαιρίες!!!

Delivered by FeedBurner

Welcome To SoraBook

ΕΧΕΙΣ BLOG H SITE; ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ONLINE ME 1 ΚΛΙΚ!!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τα 5 καλύτερα Ιταλικά εστιατόρια

 

Εμείς οι Έλληνες -όπως δείχνουν και οι στατιστικές- είμαστε λάτρεις της Ιταλικής κουζίνας και το αποδεικνύουμε καθημερινά. Οι κλασικές μακαρονάδες με εκατοντάδες παραλλαγές στην παρασκευή τους, βρίσκονται 1-2 φορές την εβδομάδα στο τραπέζι μας.
Από την άλλη, η πίτσα, που αμφιβάλω αν υπάρχει Έλληνας που δεν του αρέσει. Τι κοινό έχουν όμως αυτά τα δύο Ιταλικά φαγητά; Μα φυσικά την απλότητα και τη ταχύτητα της παρασκευής τους. Ιταλική κουζίνα όμως, δεν είναι μόνο αυτά τα δύο πιάτα, γι αυτό και υπάρχουν πολλά Ιταλικά εστιατόρια στη χώρα μας. Ας δούμε το top 5 των καλύτερων Ιταλικών εστιατορίων σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που προτείνουμε για εσάς.


1) Il Covo. Για πραγματικό ιταλικό φαγητό. Κομψό εστιατόριο, με ανοιχτή πρόσοψη, θυμίζει τρατορία στο Μιλάνο με τον ξυλόφουρνο της πίτσας να βρίσκεται στη σάλα για να είναι ορατός στον κόσμο. Το Il Covo έχει πάντοτε πιάτα ημέρας πέρα από το στάνταρ μενού. Δοκιμάστε πίτσα με γλυκιά γκοργκοντζόλα και ρόγες από σουλτανίνα.
Το εστιατόριο βρίσκεται στην Παναγή Τσαλδάρη 32-34, στα Μελίσσια.
Για να κάνετε κράτηση στο Il covo πατήστε εδώ!! και πάρτε έκπτωση στο μενού του εστιατορίου έως και -10%

2) RaminoΜικρό και χαριτωμένο, το νέο εστιατόριο στη Γλυφάδα κερδίζει τις εντυπώσεις και κλείνει το μάτι στην ιταλική κουζίνα. Το Ramino είναι το πιο "μικρό παιδί" του ομίλου Καστελόριζο. To όνομά του στα ιταλικά θα πει «χάλκινο σκεύος», γι’ αυτό κι ο χώρος έχει το χαλκό ως βασικό στοιχείο στη διακόσμησή του.
Δοκιμάστε την pizza με τη λεπτή υπέροχη ζύμη από μελάνι σουπιάς και καλαμάρι, το vitello tonnato με μοσχαρίσιο φιλετάκι και σάλτσα τόνου, τα gnocchi fonduta με φοντί παρμεζάνας, το λευκό κρασί και μοσχοκάρυδο.
Το Ramino βρίσκεται στη  Λεωφόρο Αγγέλου Μεταξά 34, στη Γλυφάδα.
Για να κάνετε κράτηση στο Ramino πατήστε εδώ!! και πάρτε έκπτωση στο μενού του εστιατορίου έως και -10%

3) Dal Professore. Στην Αγίου Κωνσταντίνου στο Μαρούσι, εστιατόριο φωτεινό και με άπλετη θέα στο δρόμο, με μοντέρνα διακόσμηση, είναι από τα μαγαζιά που σε κάνει να αισθάνεσαι ζεστά και άνετα.
Στο μενού, θα βρείτε νόστιμα πιάτα που συνδυάζουν κλασικά υλικά όπως μπρουσκέτα με τέλεια ψημένο καγιανά και φλοίδες τρούφας. Πολύ συχνά θα βρείτε την περίφημη πορκέτα, που είναι χοιρινό ψημένο με βότανα και επάνω σε παπαρδέλες. Για γλυκό, μεταξύ άλλων, υπάρχει τιραμισού και πανακότα.
Το εστιατόριο βρίσκεται στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 56, στο Μαρούσι.
Για να κάνετε κράτηση στο Dal Professore πατήστε εδώ!! και πάρτε έκπτωση στο μενού του εστιατορίου έως και -10%

4) Cupola. Μια ολοκαίνουρια αυθεντική Ιταλική κουζίνα στο Παγκράτι. Η Cupola όμως, δεν είναι μόνο πιτσαρία, αλλά ένα ολόκληρο τραπέζι στρωμένο α λα ιταλικά, με τα κρασιά του, που επιλέγει ο Γιάννης Μακρής, και το aperitivo bar του με τα prosecco κοκτέιλ του Σπύρου Κερκύρα.
Αξίζει να δοκιμάσεις το bollito veronese, σπεσιαλιτέ της Βερόνα, μια εντυπωσιακή κατσαρόλα με γλώσσα μοσχαρίσια, σιγομαγειρεμένο οσομπούκο, coteccino και σάλτσα peara.
Το εστιατόριο βρίσκεται στην οδό Eυφορίωνος 13, στο Παγκράτι.
Για να κάνετε κράτηση στην Cupola πατήστε εδώ!! και πάρτε έκπτωση στο μενού του εστιατορίου έως και -10%

5) La Trattoria Estia. Το ιταλικό εστιατόριο στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, αποτελεί μια όμορφη γευστική στάση στην κοντινή Ιταλία. Διαθέτει πανδαισία αυθεντικών ιταλικών γεύσεων με χειροποίητα ζυμαρικά και φίνα ιταλικά τυριά και αλλαντικά.
Με όχημα τα "γεμάτα πιάτα" με ιταλικές σπεσιαλιτέ ο πελάτης ταξιδεύει στις πιο νόστιμες γωνιές της Νάπολης. Το μενού συνδυάζει τις παραδοσιακές ιταλικές συνταγές με ευχάριστες μοντέρνες πινελιές.
Δοκιμάστε την αυθεντική ιταλική πάστα με τις παραδοσιακές σάλτσες.
Ο κατάλογος και η ατμόσφαιρα με την ιταλική φινέτσα είναι στοιχεία που καθορίζουν μια κορυφαία trattoria.
Το εστιατόριο βρίσκεται στην Λεωφόρος Δημοκρατίας 39, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.
Για να κάνετε κράτηση στο La Trattoria Estia πατήστε εδώ!! και πάρτε έκπτωση στο μενού του εστιατορίου έως και -10%

0 on: "Τα 5 καλύτερα Ιταλικά εστιατόρια"

Σχόλια